Nöjda kunder

Se vad mina nöjda kunder säger.

Här kan du se exempel på hur
lektionerna ser ut

Ta chansen!

Om du börjar idag kan du på några månader lära dig tusentals ord och fraser och göra dig förstådd när du talar med grannar, i mataffären och på jobb-intervju. Det kan också gå ännu fortare beroende på hur mycket tid du lägger ner på dina studier.

KOM IGÅNG IDAG

Varför ska du välja
sfigunilla?

Här kommer du att få möjlighet att träna upp din ordförståelse inom många olika teman och du får lära dig grundläggande grammatik. Du kan själv välja vad du behöver lära dig, allt eller bara några delar. Du arbetar kanske heltid och har inte tid att studera svenska på en skola. Här kan du studera precis när du har tid. Du behöver inte vänta på att få plats på en kurs.

KOM IGÅNG IDAG

Kursen

Kursen är indelad i fyra nivåer. Här är några exempel på de moment vi tar upp på de olika nivåerna. I GRUNDER tar vi upp olika grammatiska moment och i TEMAN ökar vi ordförrådet inom olika tema-områden.

01

Nivå 1

GRUNDER

alfabetet, vokaler, siffror, ordningstal, verb, presens, klockan, frågeord,

TEMA

berätta om dig, skola, bostad, en dag, fritid, familj,

02

Nivå 2

GRUNDER

preteritum, hjälpverb, pronomen, tidsuttryck, ordföljd, adjektiv, substantiv

TEMA

på apoteket, i mataffären, väder, kläder, möbler, en fest, Sverige, vägbeskrivning, kropp och hälsa, i köket, i kollektivtrafiken,

03

Nivå 3

GRUNDER

uppmaningar, betoning, korta svar, sin-sitt-sina, de-dem, huvudsats och bisats

TEMA

ekonomi, miljö, demokrati, kärlek och relationer, barn, traditioner, historia, jobb, skönlitteratur

04

Nivå 4

GRUNDER

infinitiv, adverb, indefinita pronomen, perfekt, partikelverb,

TEMA

hälsa, boende, gemenskap, utbildning, kända svenskar, samhället, arbetsliv, nyheter,

FAQ

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna och funderingarna.

Vem kan gå denna kurs?

Alla kan läsa kursen. Den är skapad för dig som inte är klar med sfi, eller behöver repetera grunderna i svenska språket. Om du är ny i Sverige och du behöver utöka ditt ordförråd kan det vara perfekt att gå denna kurs, där du får lära dig ord inom en mängd olika områden.

Hur lång tid tar det tills jag blir klar?

Hur lång tid det tar beror helt och hållet på din nivå när du börjar, hur mycket tid du har att lägga på dina studier och din skolbakgrund. Är du van vid att lära dig ett nytt språk så kan det gå snabbt. Om du inte har så god studievana kan du behöva repetera momenten flera gånger och då tar det lite längre tid.

Varför ska jag välja att gå kursen med handledning?

Om du verkligen vill lära dig svenska snabbt kan du behöva lite extra hjälp. Det kan vara bra att få personliga tips och råd om vad just du ska träna extra på. Med en handledare som är utbildad lärare i svenska som andraspråk, finns det möjlighet att anpassa studierna efter vad just du behöver träna på. Du kanske också känner lite större motivation när någon har koll på din progression.

Kan jag få godkänt på sfi på denna kurs?

Nej, du kan inte bli godkänd på sfi på denna kurs. Du kan gå igenom en mängd moment som hjälper dig att klara sfi-testet, men själva sfi-testet får du kontakta din kommun för att göra. Om du går kursen med handledning så kan sfi-läraren bedöma dina kunskaper och berätta för dig om du är klar för B-test, C-test eller D-test.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner zzzz